Obvestilo o spletnih piškotkih in o namenih obdelave podatkov

Združenje družb za upravljanje investicijskih skladov-GIZ, Čufarjeva 5, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: ponudnik), na spletnem mestu https://zdu-giz.si (v nadaljevanju: spletno mesto) uporablja spletne piškotke (v nadaljevanju: piškotki).

Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki jih ob obisku naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo, ko se vrnete na spletno stran ter omogočimo njeno boljše delovanje in uporabo. Uporabljamo tudi piškotke za potrebe spletne analitike in integracijo socialnih omrežij.

Kaj so piškotki?

Piškotek (angl. cookie) je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Nadzor piškotkov

Shranjevanje in upravljanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Brskalnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi izbrišete, navodila najdete na spletnih straneh posameznega brskalnika:

Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikov računalnik ali na drugo napravo, s katero dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta se podatki, pridobljeni s pomočjo piškotka ob prejšnjem obisku, lahko preberejo.

Piškotki na spletnem mestu ne omogočajo identifikacije posameznika in z njimi ni mogoče ugotoviti, za katerega konkretnega uporabnika (ime in priimek ali drugi osebni podatki) gre.

S pomočjo piškotkov ponudnik pridobi informacije o načinu uporabe spletnega mesta, predvsem o pogostosti obiskovanja spletnega mesta, o najbolj branih vsebinah, o povprečnem času obiska ipd. (spletna analitika).

Podatki o posameznih piškotkih, upravljavcu podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in trajanju piškotkov so navedeni v nadaljevanju:

Ime piškotka Domena Opis Trajanje Vrsta 
pll_language zdu-giz.si Polylang nastavi ta piškotek, da si zapomni jezik, ki ga uporabnik izbere ob ponovnem obisku spletnega mesta, in pridobi informacije o jeziku, ko drugače niso na voljo 1 leto Funkcionalno 
_cfuvid highcharts.com Ni opisa seja Drugo 
elementor zdu-giz.si WordPress tema spletnega mesta uporablja ta piškotek. Omogoča lastniku spletnega mesta, da v realnem času izvaja ali spreminja vsebino spletnega mesta nikoli Potrebno 

 

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

S podajo soglasja za namestitev piškotkov se uporabnik strinja s shranjevanjem piškotkov in dostopom do piškotkov (oz. podatkov, pridobljenih s piškotki), že shranjenih v uporabnikovi napravi.

Uporabnik lahko o tem, ali in katere piškotke lahko upravljavci oziroma ponudniki namestijo na njegovo opremo, odloči tudi z ustreznimi nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.

Zbiranje podatkov preko forme za e-novice

Na spletnem mestu https://zdu-giz.si/ smo zavezani k varovanju zasebnosti in zaupnosti osebnih podatkov naših obiskovalcev. Ta pravilnik o zasebnosti opisuje vrste podatkov, ki jih zbiramo, ter kako ravnamo in uporabljamo te informacije.

1. Zbiranje osebnih podatkov

Ko obiščete naše spletno mesto in prostovoljno posredujete osebne podatke, kot so vaše ime, priimek in e-poštni naslov, bodisi prek kontaktnega obrazca ali s prijavo na naše novice, te informacije zbiramo in shranjujemo.

2. Namen zbiranja podatkov

Osebne podatke, ki jih zbiramo, uporabljamo za naslednje namene:

  • Za odgovor na vaša vprašanja, zahteve ali komentarje, poslane po e-pošti ali prek kontaktnega obrazca.
  • Za pošiljanje posodobitev, novic in promocijskega gradiva, povezanega z našimi storitvami, izdelki ali dogodki, z vašim izrecnim soglasjem.
  • Za izboljšanje našega spletnega mesta in izboljšanje uporabniške izkušnje.

3. Shranjevanje podatkov in varnost

Osebne podatke, ki jih posredujete, varno shranjujemo v naši podatkovni bazi znotraj našega sistema WordPress CMS. Prizadevamo si za ustrezne ukrepe za zaščito vaših podatkov pred nepooblaščenim dostopom, spreminjanjem, razkritjem ali uničenjem.

4. Deljenje osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne prodajamo, ne trgujemo z njimi in jih ne oddajamo tretjim osebam. Vaše informacije se strogo uporabljajo za namene, opisane v tem pravilniku o zasebnosti.

5. Hranjenje podatkov

Vaše osebne podatke hranimo tako dolgo, kot je potrebno za izpolnitev namenov, navedenih v tem pravilniku o zasebnosti, ali kolikor zahteva zakon. Če želite zahtevati izbris vaših osebnih podatkov iz naših evidenc, nas prosimo kontaktirajte na zdugiz@zdu-giz.si.

6. Soglasje

Z zagotovitvijo vaših osebnih podatkov na našem spletnem mestu se strinjate z zbiranjem, uporabo in shranjevanjem vaših podatkov, kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

7. Spremembe pravilnika o zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli posodobimo ali spremenimo ta pravilnik o zasebnosti. Vsaka sprememba bo posodobljena na tej strani. Priporočamo vam, da redno pregledujete ta pravilnik o zasebnosti glede morebitnih posodobitev.

8. Kontaktirajte nas

Če imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke v zvezi s tem pravilnikom o zasebnosti ali ravnanjem z vašimi osebnimi podatki, nas prosimo kontaktirajte na zdugiz@zdu-giz.si.

prijavi se

Imate težave? Pišite na: zdugiz@zdu-giz.si

-

Kontaktirajte nas

Imate težave? Pišite na: zdugiz@zdu-giz.si